Materiał filmowy przedstawiający farmę krykieta w Kanadzie hodującą stworzenia przeznaczone do spożycia przez ludzi podkreślił nacisk na zastąpienie wołowiny owadami, za czym opowiada się globalistyczne Światowe Forum Ekonomiczne (WEF).

Siedmiominutowy film opublikowany 12 sierpnia przez Business Insider rozwinął działalność Entomo Farms w Ontario w Kanadzie. Zakład zbiera około 50 milionów świerszczy tygodniowo do wykorzystania jako żywność dla ludzi. Po zebraniu świerszcze są albo mielone na proszek, który może być używany jak mąka, albo pozostawiane tak, jak jest, aby ludzie "przekąsili je w całości jak frytki".
Narrator filmu chwalił się, że "świerszcze faktycznie zawierają więcej białka niż wołowina - bez żadnych szkód środowiskowych". Zamaskowani dyrektorzy Entomo Farms potwierdzili to, mówiąc Business Insiderowi, że używanie świerszczy jako żywności rozwiązuje problemy środowiskowe rzekomo wynikające z konsumpcji mięsa.
Wiceprezes operacyjny Entomo Farms Darren Goldin powiedział, że jego firma ma na celu "ponowne wyobrażenie sobie, w jaki sposób może wyżywić populację dziewięciu lub 10 miliardów ludzi na przeludnionej planecie".
Tymczasem była dyrektor generalna i doradca Entomo Farms, Lauren Keegan, powiedziała: "Wielu producentów i przedsiębiorców szukało bezpieczniejszych, bardziej zrównoważonych źródeł białka, które można by dodać do swojego produktu. Dla nas było to spore dobrodziejstwo dla naszej działalności".
Niemniej jednak kierownictwo farmy owadów w Ontario powiedziało, że ma nadzieję potroić produkcję świerszczy do spożycia przez ludzi w ciągu roku.
Przekąski z wymieszanymi świerszczami trafiły już na półki supermarketów w Kanadzie. Sama firma zaczęła sprzedawać przekąski z mąką owadzią, pod szyldem "Actually Foods". Jego kukurydziany Cheddar Jalapeno Puffs również wymienił "organiczną mąkę krykieta" jako składnik, służąc zarówno jako przedłużacz, jak i wzmacniacz białka. (Powiązane: Co to za zapach? Wielkie korporacje spożywcze po cichu dodają świerszcze i inne owady do barów z posiłkami, ciasteczkami i przekąskami.)
WEF promuje błędy jako pożywienie od 2018 roku
WEF i jego dyrektor wykonawczy Klaus Schwab promują błędy jako alternatywę dla prawdziwego mięsa od 2018 roku.
W artykule z lipca 2018 r. starszy pisarz WEF ds. Treści formacyjnych Sean Fleming bronił wyższości owadów spożywających. Twierdził, że hodowla owadów wymaga tylko ułamka zasobów w porównaniu z tradycyjną hodowlą zwierząt.
"Na każdy kilogram, który waży, krowa potrzebuje 10 kilogramów (kg) paszy. Z drugiej strony błędy potrzebują zaledwie 1,7 kg. Aby wyprodukować jeden gram białka owadziego, potrzebujesz 23 litrów wody. To może brzmieć dużo, ale aby uzyskać ten sam gram białka od bydła, potrzebujesz 112 litrów wody. "
Fleming wspomniał również, że owady "emitują mniej szkodliwy" gaz niż tradycyjne zwierzęta hodowane na mięso.
"Na przykład krowa wytwarza 2,8 kg gazów cieplarnianych na kilogram żywej masy ciała. Z drugiej strony owady wytwarzają tylko dwa gramy. "
Inny artykuł WEF opublikowany trzy lata później również uzasadniał hodowlę owadów. Artykuł Antoine'a Huberta, dyrektora generalnego i prezesa francuskiego producenta białek owadzich Ynsect, miał na celu przekonanie ludzi, że jedzenie owadów jest lepsze niż jedzenie mięsa.
"Owady są wiarygodnym i wydajnym alternatywnym źródłem białka wymagającym mniej zasobów niż konwencjonalna hodowla" - napisał.
"Badania sugerują, że dla tej samej ilości wytwarzanego białka owady – w szczególności mączniki – wymagają znacznie mniej ziemi niż inne źródła białka zwierzęcego. [Oddzielne] badanie świerszczy sugeruje, że są one dwa razy bardziej wydajne w przekształcaniu paszy w mięso niż kurczak, co najmniej cztery razy bardziej wydajne niż świnie i 12 razy bardziej wydajne niż bydło. "
Wydaje się jednak, że globaliści przyspieszają ten trend, celowo tworząc niedobory żywności. Od spalania zakładów produkcji żywności, niszczenia jadalnych upraw, po nabywanie gruntów rolnych, które w przeciwnym razie mogłyby być wykorzystane do produkcji żywności - WEF i jego kohorty pracują podwójnie, aby zapewnić, że konsumpcja owadów będzie normą, a nie wyjątkiem.
Obejrzyj ten film z aktorką Nicole Kidman jedzącą owady w celu normalizacji praktyki.
Ten film pochodzi z Lifting the Veil.... kanał na Brighteon.com.
Przetlumaczono przez translator Google
zrodlo:https://www.naturalnews.com/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz