Naukowcy prowadzą badania nad stworzeniem chimerycznego mRNA i dostarczaniem go przez żywność. Badania przeprowadzone przez University of California Irvine i University of California w Riverside wykazały, że przyszłość szczepionek wygląda bardziej jak dostawa sałatki niż zastrzyk w ramię.
Tak, naukowcy badają teraz, czy mogą przekształcić jadalne rośliny w fabryki szczepionek mRNA. W odcinku "War Room" z 24 marca, informatorka Pfizera Karen Kingston mówiła o opracowywaniu szczepionek poprzez konsumpcję żywności.
"To, co mówi [prezydent Joe] Biden, to to, że w Nowym Porządku Świata zmniejszą populację, niezależnie od tego, czy jesteśmy z nim zgodni, czy nie" - powiedział Kingston. Dodała, że dostępne są dowody na to, że naukowcy wzięli mRNA z bronią chimery i uczynili go jadalnym w sałacie, pomidorach i innych formach żywności.
"Więc to, co zobaczycie w mediach, jest jak Medicago, które zostało właśnie zatwierdzone w Kanadzie jako szczepionka roślinna. Oznacza to, że faktycznie wykorzystują cytoplazmę w roślinie do produkcji mRNA "- wyjaśnił Kingston.
Chimera jest zasadniczo pojedynczym organizmem, który składa się z komórek dwóch lub więcej "osobników". Innymi słowy, zawiera dwa lub więcej zestawów DNA.
Naukowcy rozmawiali o uzyskaniu półmilionowego grantu od National Science Foundation. Chociaż niewiele wiadomo z trwających badań, opublikowano pracę z 2006 roku, we współpracy z naukowcami z Hongkongu, na temat szczepień przeciwko SARS i białka kolcowego.
Badanie stwierdza, że generacja roślin transgenicznych - w których pobierają rośliny i łączą je z wirusami innych gatunków i zwierząt - z powodzeniem wyprodukowała szczepionki przeciwko, wirusowi Norwalk, wirusowemu zapaleniu wątroby typu B i pryszczycy poprzez transmisję przybrzeżną.
Istnieją również badania i finansowanie sięgające 2011 roku, które można sprawdzić na stronie internetowej National Institutes of Health, gdzie agencja sfinansowała opracowanie szczepionek na bazie pomidorów przeciwko syncytialnemu wirusowi oddechowemu (RSV). Badanie wykazało, że będą one miały wpływ na zdrowie ludzi, tworząc niedrogą szczepionkę. (Powiązane: Chemikalia spożywcze, HFCS, a nawet szczepionki przeciwko odrze są znacznie bardziej niebezpieczne dla społeczeństwa niż wirus odry.)
Jednak słowo "szczepionka" w tym przypadku przekłada się na inokulację chimerycznego wirusa, więc są one po prostu zarażone wielogatunkowym wirusem mRNA. Mówiąc prościej, wyjaśnił Kingston, "zasadniczo umieszczają mRNA w roślinach. Po prostu biorą wirusa stworzonego przez człowieka i umieszczają go w roślinach. "
Należy odpowiedzieć na wiele pytań technicznych
Zwolennicy twierdzą, że szczepionki produkowane w roślinach jadalnych byłyby tanie i nie wymagałyby chłodzenia, dzięki czemu byłyby bardziej dostępne dla ludzi w krajach rozwijających się.
Szczepionki, które wykorzystują rośliny jadalne jako nośniki, mogą dać je bezigłowe bez wymagań dotyczących adiuwantów (lub chemikaliów, które stymulują odpowiedź immunologiczną). Po spożyciu rośliny ściany komórkowe rośliny mogą chronić antygeny szczepionkowe przed degradacją przez kwasy żołądkowe i enzymy trawienne. Jadalne szczepionki stymulowałyby również odporność zarówno śluzówkową, jak i ogólnoustrojową, która zapewnia wyższy poziom ochrony w porównaniu z tradycyjnymi szczepionkami do wstrzykiwań.
Jednak szczepionki te nie zostały jeszcze zatwierdzone do obrotu, ponieważ istnieje wiele pytań technicznych, na które należy odpowiedzieć, zanim będą mogły być realną opcją. (Powiązane: Obowiązkowe szczepionki COVID w Tyson Foods prowadzą do odejścia niektórych pracowników w obliczu kryzysu dostaw żywności i rosnącego oporu wobec tyranii medycznej).
Na przykład, mimo że ziemniaki są realnymi opcjami, nie ma wielu ludzi, którzy zjedzą surowego ziemniaka. Jeśli, na przykład, żywność zostanie ugotowana, czy szczepionki pozostaną żywe i skuteczne? Jak można zapewnić jednolite produkty lub określić odpowiednią dawkę?
Inni naukowcy myśleli również o produkcji jadalnych szczepionek w bananach lub ziemniakach i przetwarzaniu ich na proszek, aby uczynić je bardziej użytecznymi i spójnymi, ale nie jest również jasne, czy takie podejście jest komercyjnie opłacalne.
Śledź Vaccines.news, aby uzyskać więcej informacji na temat szczepionek i ich rozwoju.
Obejrzyj poniższy film, aby dowiedzieć się więcej o planie wykorzystania żywności jako szczepionek.
Ten film pochodzi z kanału InfoWars na Brighteon.com.
Przetlumaczono przez translator google
zrodlo:https://www.naturalnews.com/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz