poniedziałek, 25 lipca 2022

"QUIZ ŻYWIENIOWY: Ile z tych 9 zaskakująco powszechnych TOKSYN POKARMOWYCH spożywasz regularnie?"

  Miliony obrońców zdrowia i entuzjastów nadal "robią to źle", jeśli chodzi o ochronę swojego ciała jako świątyni ich duszy, próbując zapobiec przedostawaniu się złych toksyn i wyrządzaniu przewlekłych szkód, które prowadzą do cierpienia i przedwczesnej śmierci. Miliony konsumentów już wiedzą lepiej niż kiedykolwiek spożywać MSG, aspartam, genetycznie zmodyfikowaną kukurydzę i soję (w tym oleje), gluten, wodę z kranu, syrop kukurydziany o wysokiej zawartości fruktozy, tłuszcze nasycone, tłuszcze trans i inne przetworzone "śmieciowe" jedzenie. To jednak nie wystarczy. Ci ludzie nie są "dobrzy" tylko dlatego, że filtrują najpopularniejsze toksyny.

Zdjęcie: FOOD QUIZ: Ile z tych 9 zaskakująco powszechnych TOKSYN POKARMOWYCH spożywasz regularnie?

Rozwiąż quiz żywieniowy i sprawdź, czy zdasz egzamin: Jeśli regularnie spożywasz 3 lub więcej z tych toksyn pokarmowych, to nie udaje ci się

Czy często "jesz" poza domem lub chwytasz "na wynos" i zamawiasz "dostawę" z restauracji w Twojej okolicy? Zgadnij, jakiego rodzaju oleju używają do gotowania jedzenia? Najtańszy rodzaj, który pochodzi z Kanady, jest również nazywany olejem rzepakowym i jest nie tylko GMO, ale koaguluje w organizmie, powodując przyrost masy ciała, utratę pamięci, a ostatecznie demencję. To numer jeden na liście "no fly" dla złych, złych toksyn pokarmowych do spożycia, szczególnie regularnie.

Czy wiesz, że w większości słoików spożywczych stosuje się konserwant, który zapewnia produktom dłuższy okres przydatności do spożycia, jednocześnie skracając życie ludzi? Ten powszechny "konserwant" rozpuszcza mielinową osłonkę białka - zewnętrzną "skorupę" - twoich komórek i powoduje ich samozniszczenie, aby uratować się przed rakiem, ale to nie zawsze działa. Uważaj na tego drapieżnika w słoikach z marynatami, zupami, dressingami, papryką, a to zajmuje drugie miejsce na liście przebojów.

Oczywiście, wiesz o aspartamie powodującym lęk, przyrost masy ciała i depresję, ale czy wiesz, że inny popularny sztuczny słodzik o nazwie sukraloza ma problemy z opuszczeniem narządów filtrujących, co prowadzi do innych kryzysów zdrowotnych, w tym zespołu jelita drażliwego. To zajmuje trzecie miejsce na liście flirtów z katastrofami. Czy filtrujesz swoje jedzenie, czy TY jesteś toksycznym filtrem żywności?

Zacznijmy liczyć i zobaczmy, ile aren "brudnych 9" niezbyt powszechnych toksyn, których nie udaje ci się odfiltrować z regularnego schematu żywieniowego.

#1. Olej rzepakowy (prawie wszystkie restauracje go używają, ponieważ jest tani)

#2. Benzoesan sodu (zabija ludzkie mitochondria i komórki nerwowe poprzez rozpuszczanie zewnętrznej osłony białkowej)

#3. Sukraloza (nie oczyszcza prawidłowo z narządów oczyszczających i powoduje problemy trawienne)

#4. Hormony wzrostu (występujące w większości konwencjonalnych produktów mięsnych i mlecznych)

#5. Antybiotyki (występujące w większości konwencjonalnych produktów mięsnych i mlecznych)

#6. Wybielacz (większość białych pokarmów jest bielona, plus niektóre ryby)

#7. Amoniak (stosowany w większości konwencjonalnych mięs do zabijania bakterii i patogenów)

#8. Przemysłowe środki zmiękczające chleb (azodikarbonoamid i uretan)

#9. Aflatoksyny z grzybów (powszechne w orzeszkach ziemnych, orzechach nerkowca, kukurydzy, produktach pełnoziarnistych i nasionach bawełny - wiadomo, że powodują raka wątroby)

Więc, czy zdałeś, czy nie? Może po prostu czytaj dalej i dowiedz się trochę więcej o swoim "dostosowanym" schemacie żywieniowym.

Czy twoje "produkty pełnoziarniste" są skażone i nie są tak "zdrowe" lub "naturalne"?

Czy u Ciebie lub bliskiej osoby zdiagnozowano raka wątroby? Boisz się go dostać? Lepiej zastanów się, jakie "produkty pełnoziarniste" są dla ciebie zdrowe, a które zdecydowanie NIE. Słyszałeś kiedyś o aflatoksynach? Tak, to jest napisane poprawnie. Są rodziną toksyn wytwarzanych przez określone grzyby, które są powszechne w uprawach rolnych, takich jak orzeszki ziemne, orzechy drzewne, nasiona bawełny i kukurydza. Mogą zanieczyścić te uprawy, nie tylko na polach i podczas zbiorów, ale także podczas przechowywania.

Regularna ekspozycja na te aflatoksyny wiąże się ze zwiększonym ryzykiem raka wątroby. Wierzcie lub nie, ale produkty pełnoziarniste nie zawsze są zdrowym wyborem żywieniowym. Środki masowego przekazu zakorzeniły to w mózgach ludzi (gra słów zamierzona), ale nie zawsze jest to prawdą.

Chociaż produkty pełnoziarniste są źródłem energii (węglowodany), stanowią również znaczące źródło zanieczyszczeń przenoszonych przez żywność zwanych mikotoksynami, które obejmują aflatoksyny, ochratoksyny, fumonizynę B1, deoksyniwalenol i zeralenon. Mogą również zawierać toksyczne metale, takie jak ołów, kadm i arsen. Uważaj również na akrylamid, znane zanieczyszczenie procesowe.

Dostosuj częstotliwość wiadomości o żywności do FoodSupply.news i otrzymuj aktualizacje na temat bardziej toksycznej żywności i niedoborów żywności przychodzących do sklepów w pobliżu.


Przetlumaczono przez translator Google

zrodlo:https://www.naturalnews.com/

Brak komentarzy:

"Trump wskrzesza pomysł kupna Grenlandii Kontrola nad największą wyspą świata jest dla USA „absolutną koniecznością”, powiedział prezydent-elekt"

  Fiord lodowy Ilulissat na Grenlandii. © Getty Images / Ulrik Pedersen Prezydent-elekt USA Donald Trump powiedział, że z punktu widzenia ...