Korporacje i rządy pracują ręka w rękę, aby wykorzystać postępy w biotechnologii, aby potężne, specjalne interesy mogły kontrolować dostawy żywności, eksperymentować z ludzką genetyką i manipulować populacją na poziomie komórkowym. Te postępy w biotechnologii wykraczają poza inżynierię genetyczną nasion, która stała się powszechna w całym zaopatrzeniu w żywność w ciągu ostatnich dwóch dekad.
Teraz korporacje i rządy pracują nad przyszłością, która NIE obejmuje naturalnego mięsa zwierzęcego. Obecnie trwają liczne eksperymenty mRNA w hodowli wołowiny, drobiu i wieprzowiny. Ponadto istnieją globalne plany ścisłego ograniczenia dostępności mięsa poprzez systemy podatkowe, podatki od emisji dwutlenku węgla, etykiety przymusowe, subsydia rolne i przepisy handlowe. Konsumpcja mięsa jest oczerniana za to, że jest głównym czynnikiem przyczyniającym się do "zmian klimatu" i zniszczenia planety. Pojawiają się nawet apele o całkowity zakaz spożywania mięsa.
Istnieje globalny program zanieczyszczania, zakazywania i zmniejszania dostępności mięsa
The Guardian doniósł we wrześniu 2019 r.: "Adwokat Michael Mansfield zasugerował, że powinniśmy mieć nowe prawa przeciwko ekobójstwu – praktykom, które niszczą planetę – i że pod nimi mięso może być celem. ' Myślę, że kiedy patrzymy na szkody, jakie jedzenie mięsa wyrządza planecie, nie jest niedorzeczne myśleć, że pewnego dnia stanie się to nielegalne "- powiedział.
Badania opublikowane przez Uniwersytet Oksfordzki w 2018 r. wykazały, że produkcja mięsa i nabiału odpowiada za 60 procent emisji gazów cieplarnianych wytwarzanych przez sektor rolny, a zatem niszczy planetę. Raport ostro skrytykował rancza bydła za spożywanie do 83 procent dostępnych gruntów rolnych, zapewniając jednocześnie bardzo niewielkie korzyści dla ludzkiej diety.
Jednak mięso jest kluczowym źródłem pożywienia i stało się ewolucyjnym źródłem pożywienia dla ludzkości. Dr Adegbola Adesogan, dyrektor Globalnego Instytutu Systemów Żywnościowych Uniwersytetu Florydy, napisał o znaczeniu żywności pochodzenia zwierzęcego w diecie człowieka.
"Zalecenia dietetyczne mające na celu wyeliminowanie żywności pochodzenia zwierzęcego z diety ignorują ich znaczenie" - napisał dr Adesogan. "Żywność pochodzenia zwierzęcego jest lepsza od żywności pochodzenia roślinnego, jednocześnie dostarczając kilka biodostępnych mikroelementów i wysokiej jakości makroskładników odżywczych krytycznych dla wzrostu i rozwoju poznawczego." Wskazał na badania wyjaśniające znaczenie mięsa w ewolucyjnych wzorcach żywieniowych ludzi w całej historii. "Naukowcy wyjaśniają, że mięso stanowi źródło wysokiej jakości białka i składników odżywczych, które nie zawsze są łatwe do uzyskania przy diecie bezmięsnej i często są nieoptymalne lub niewystarczające w populacjach globalnych" - powiedział.
"Mięso" pochodzenia roślinnego i inne syntetyki nie zapewniają odpowiedniego odżywiania odpowiedniego do trawienia i metabolizmu
Obecnie realizowanych jest wiele projektów związanych z fałszywą żywnością i inwestycjami w syntetyczne mięso. Impossible Burger zawiera białko zwane leghemoglobiną sojową (w skrócie SLH), pochodzące z genetycznie zmodyfikowanych (GM) drożdży. Badania pokazują, że białko to nie metabolizuje dobrze i powoduje przyrost masy ciała, stan zapalny, choroby nerek i niedokrwistość. Ponadto mięso pochodzenia roślinnego nie zawiera niezbędnych aminokwasów, których potrzebuje organizm i może zawierać anty-składniki odżywcze, które uniemożliwiają organizmowi wchłanianie minerałów, takich jak żelazo i. Naturalne mięso zwierzęce jest czymś więcej niż sumą poszczególnych składników odżywczych i ma na celu włączenie do ludzkiego trawienia i metabolizmu. Ludzie, którzy jedzą dietę bezmięsną, walczą o uzyskanie i metabolizowanie tego, czego potrzebuje organizm, w tym witamin z grupy B (zwłaszcza B12), retinolu, długołańcuchowych kwasów tłuszczowych omega-3, żelaza,, tauryny, kreatyny i karnozyny.
Nie ma badań potwierdzających korzyści odżywcze hodowanego mięsa hodowanego w laboratorium. W badaniu "Rola mięsa w diecie człowieka: aspekty ewolucyjne i wartość odżywcza" naukowcy wypowiadają się przeciwko globalnemu spiskowi wyeliminowania spożycia mięsa ze względów środowiskowych.
"Jako matryca żywności, mięso jest czymś więcej niż sumą jego poszczególnych składników odżywczych. Co więcej, w matrycy dietetycznej może służyć jako kluczowy pokarm w interwencjach dietetycznych opartych na żywności w celu poprawy stanu odżywienia, szczególnie w regionach, które w dużym stopniu polegają na podstawowych produktach zbożowych "- napisali naukowcy. "Wysiłki zmierzające do obniżenia globalnego spożycia mięsa z powodów środowiskowych lub innych powyżej krytycznego progu mogą utrudnić postęp w kierunku zmniejszenia niedożywienia i wpływu, jaki ma to zarówno na wyniki fizyczne, jak i poznawcze, a tym samym stłumić rozwój gospodarczy".
Prawdziwe problemy z dzisiejszą podażą mięsa sprowadzają się do hodowli przemysłowej i nadużywania antybiotyków. Gdyby regeneracyjne praktyki rolnicze i permakultura były zachęcane do hodowli przemysłowej, wówczas istniałyby zarówno korzyści dla środowiska, jak i korzyści dla zdrowia ludzkiego. Gleby zregenerowałyby się, różnorodność roślin rozkwitłaby, a zwierzęta mogłyby żyć zdrowo, zapewniając bogate w składniki odżywcze źródła mięsa dla rosnącej populacji. Istnieją sposoby ochrony środowiska, zdrowia zwierząt oraz promowania żywienia i zapobiegania chorobom u ludzi, ale rozwiązania te nie są rozważane na dużą skalę. Zamiast tego samo mięso jest oczerniane, zanieczyszczane eksperymentami mRNA i ograniczane. Podczas gdy korporacje i rządy udają, że ratują planetę, będą nadal plądrować zasoby naturalne planety, starając się przeprojektować samo życie i uzyskać większy zysk i kontrolę nad dostawami żywności.
Przetlumaczono przez translator Google
zrodlo:https://www.naturalnews.com/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz