środa, 6 kwietnia 2022

"Amerykańscy giganci drobiowi sprzedali dziesiątki tysięcy produktów mięsnych skażonych ŚMIERTELNYMI BAKTERIAMI"(video)

 Największe amerykańskie korporacje mięsne sprzedają dziesiątki tysięcy produktów mięsnych skażonych śmiertelnymi bakteriami.

Zdjęcie: Amerykańscy giganci drobiarscy sprzedali dziesiątki tysięcy produktów mięsnych skażonych ŚMIERTELNYMI BAKTERIAMI

Według Biura Dziennikarstwa Śledczego, które odkryło na podstawie uzyskanych zapisów, że największe korporacje drobiarskie w kraju - w tym Foster Farms, Perdue Farms, Pilgrim's Pride, Tyson Foods i Koch Foods - sprzedały razem dziesiątki tysięcy produktów mięsnych zanieczyszczonych śmiertelnymi bakteriami, takimi jak Campylobacter i salmonella.

Ponadto ponad połowa skażonych produktów mięsnych zawierała szczepy oporne na antybiotyki. (Powiązane: Mięso hodowane fabrycznie jest bardziej narażone na skażenie bakteriami opornymi na antybiotyki - badanie.)

Zgodnie z przepisami Departamentu Rolnictwa USA (USDA) pewien poziom salmonelli lub campylobacter u drobiu może być dopuszczalny, pod warunkiem, że okaże się, że nie powoduje szkód dla ludzi.

Ale 12 głównych amerykańskich firm przetwórstwa drobiu, w tym te już wymienione, wielokrotnie przekroczyło standardy USDA od 2018 r., Kiedy rząd federalny zaczął zgłaszać wskaźniki zanieczyszczenia w poszczególnych zakładach przetwórstwa mięsnego.

Rośliny, które wielokrotnie przekraczają progi departamentu, mogą zostać tymczasowo zamknięte, zgodnie z przepisami USDA, ale partie produktów drobiowych, które zawierają zagrażające życiu poziomy szkodliwych bakterii, nie muszą być przywoływane.

Kampylobakterioza dotyka około 1,5 miliona Amerykanów i zabija 100 każdego roku. Jest również odpowiedzialny za około 40 procent przypadków zespołu Guillain-Barre w kraju.

Liczba zakażeń wywołanych przez lekooporną salmonellę w USA rośnie. W latach 2004-2016 Centra Kontroli i Prewencji Chorób odnotowały 40-procentowy wzrost rocznej częstości występowania, czyli około 63 000 więcej zakażeń każdego roku.

Zakłady przetwórstwa drobiu odpowiedzialne za rozprzestrzenianie się śmiertelnych bakterii w żywności

Produkty mięsne tych firm nie tylko zawierały wyjątkowo wysoki poziom śmiertelnych bakterii, ale w wielu przypadkach stwierdzono również, że zawierają inne szczątki. W niektórych przypadkach pracownicy byli informowani przez swoich przełożonych, aby nadal przetwarzać gnijące mięso razem ze świeżym mięsem. Niektórzy pracownicy zgłosili, że byli świadkami wrzucania kurczaków do młynków z martwymi owadami.

Rządowi inspektorzy bezpieczeństwa, którzy mają zapobiegać i zgłaszać tego rodzaju naruszenia bezpieczeństwa żywności, zostali znalezieni śpiąc w pracy.

"Ponieważ [mięso] przychodzi do nas naprawdę brudne, kiedy otwieramy pudełko, to tak: "Zobaczmy, co jest w środku" - powiedział jeden z pracowników fabryki Tyson Foods w Springdale w stanie Arkansas. "Czasami ma muchy, ma świerszcze, karaluchy już zamrożone."

Pracownik dodał, że kiedy zwrócił na to uwagę swoim przełożonym, nie obchodziło ich to i kazał mu włożyć mięso - w tym owady - do maszynki z innym mięsem.

Dokumenty rządowe znalezione przez Biuro Dziennikarstwa Śledczego stwierdzają również, że między styczniem 2015 r. a sierpniem 2019 r. te same przestępstwa 12 głównych amerykańskich firm drobiarskich złamały przepisy dotyczące bezpieczeństwa żywności co najmniej 145 000 razy - lub średnio ponad 80 razy dziennie.

Firmy te zaopatrują większość największych amerykańskich sieci spożywczych i fast-foodów w swoje potrzeby w zakresie drobiu. Tyson Foods zaopatruje McDonald's. Perdue Foods sprzedaje swoje produkty Whole Foods. Obie firmy zaopatrują Walmart.

Żadna z wyżej wymienionych firm nie otrzymała grzywien ani nie doświadczyła żadnych znaczących reperkusji ze strony USDA za naruszenie przepisów dotyczących bezpieczeństwa żywności.

Amerykanie poszkodowani przez skażone mięso

Niewinni Amerykanie cierpią na infekcje spowodowane skażonymi produktami mięsnymi. Dziewięcioletni Jayven Canda-Alvarez został znaleziony przez swoją matkę, Joanne, pewnego dnia rozłożoną na podłodze w sypialni, niezdolną do poruszania się i pieniącą się w ustach.

Jayven nieświadomie jadł skażone mięso i został całkowicie sparaliżowany przez zespół Guillain-Barre związany z Campylobacter. Przez wiele tygodni był pod respiratorem i nie był w stanie nawet mówić.

Prawie cztery lata po zachorowaniu Jayven nadal walczy o kontrolę nad rękami i prawą stopą z powodu trwałego uszkodzenia nerwów.

"Nikt nie ma odpowiedzi na pytanie, czy kiedykolwiek w pełni wyzdrowieje - czy jego ciało kiedykolwiek będzie takie samo" - powiedziała Joanne. Jednego dnia gra w złoto, a następnego jest całkowicie sparaliżowany. To była najbardziej zadziwiająca rzecz, jakiej kiedykolwiek doświadczyłem".

"Kiedy powiedzieli mi, że to od Campylobacter, pomyślałam: "Więc ta bakteria, o której nikt nie wie, która może zniszczyć całe twoje życie, pochodzi od kurczaka lub drobiu?" - powiedziała. "Dlatego mówię ludziom, że musicie uważać, jak gotujecie jedzenie lub gdzie jecie. Ponieważ nigdy nie wiadomo, co może się stać".

Znajdź więcej takich historii w CleanFoodWatch.com.

Obejrzyj ten odcinek podcastu "AdapNation", w którym terapeuta żywieniowy Elliot Overton mówi o tym, jak Kabał próbuje uniemożliwić ludzkości otrzymywanie składników odżywczych z mięsa poprzez zrzucanie zatruć szczawianami.

Ten film pochodzi z kanału TruthAndFreedom1 na Brighteon.com.

Przetlumaczono przez translator Google

zrodlo:https://www.naturalnews.com/

Brak komentarzy:

"W płomieniach: Ukraina uderza w kluczowy magazyn paliw kluczowy dla planu zwycięstwa Moskwy"

  Autor: Tyler Durden czwartek, sty 09, 2025 - 02:25 PM Przez Remix News, Ukraińskie drony zaatakowały składy paliwa w mieście Engels w obwo...