HISTORIA W SKRÓCIE
- Przemysł GMO – który jest finansowany, wspierany i broniony przez przemysł technologiczny i chemiczny – stara się obecnie zastąpić wołowinę, drób, nabiał i ryby biologią syntetyczną, mięsem hodowlanym, precyzyjną fermentacją, żywnością komórkową i edytowaną genami.
- Przejście na hodowane mięso, wytwarzane z komórek zwierzęcych hodowanych na szalce Petriego, jest celem Wielkiego Resetu dla globalnego przemysłu spożywczego. Celem jest kontrolowanie populacji poprzez tworzenie zależności od prywatnych firm, które kontrolują dostawy żywności.
- Forum EAT, współzałożone przez Wellcome Trust, opracowało to, co nazywają "Planetarną Dietą Zdrowotną", zaprojektowaną do zastosowania w globalnej populacji. Wiąże się to z ograniczeniem spożycia mięsa i nabiału nawet o 90% i zastąpieniem go w dużej mierze żywnością wytwarzaną w laboratoriach, wraz ze zbożami i olejem.
- Hodowane mięso (mięso na bazie komórek) jest wytwarzane z komórek tkanki zwierzęcej hodowanych w płodowej surowicy bydlęcej (FBS) wykonanej z krwi płodów krów. Tak więc hodowana wołowina opiera się na uboju zarówno krów, jak i nienarodzonych cieląt, które są opróżniane z krwi, gdy jeszcze żyją.
- Roślinne alternatywy mięsa nie zawierają tłuszczów zwierzęcych, tylko przemysłowe oleje z nasion obciążone kwasem linolowym (LA). Nadmierne spożycie LA we współczesnej diecie jest już jednym z kluczowych czynników choroby przewlekłej, a roślinne substytuty mięsa tylko pogorszą sytuację.
(Artykuł dr Josepha Mercoli opublikowany ponownie z Articles.Mercola.com)
Jak donosi Organic Insider,1 przemysł GMO – który jest finansowany, wspierany i broniony przez przemysł technologiczny i chemiczny – stara się obecnie zastąpić produkty zwierzęce, takie jak wołowina, drób, nabiał i ryby biologią syntetyczną, hodowanym mięsem, precyzyjną fermentacją, żywnością komórkową i edytowaną genami.
Firmy zajmujące się tworzeniem tego rodzaju podrobionej żywności uczestniczyły nawet w tegorocznych targach Natural Products Expo West, które historycznie były zarezerwowane dla firm całkowicie naturalnych i ekologicznych. Alan Lewis, wiceprezes ds. rzecznictwa w Natural Grocers skomentował obecność firm z branży spożywczej na Expo 2022: 2
"Wydaje się, że nawet przy całym sprytzie i wiedzy w społeczności produktów naturalnych, nie zrozumieliśmy, że jesteśmy celem skoordynowanej globalnej kampanii mającej na celu wymuszenie przyjęcia syntetyków w naturalnych kanałach. Kampania jest początkiem osławionego lobby GMO, teraz ośmielonego i wspieranego przez potentatów technologicznych.
Wielki reset w akcji
Cel żywnościowy Wielkiego Resetu został nawet ogłoszony podczas tego Expo. W swojej prezentacji Nick McCoy z Whipstitch Capital stwierdził, że "Jedynym sposobem, w jaki zaspokoimy popyt, jako planeta, jest hodowane mięso". To jawne kłamstwo, ale takie, które działa dobrze dla tych, którzy forsują program Wielkiego Resetu. Kluczowe argumenty za syntetycznym mięsem obejmują:
- Zrównoważony rozwój – Hodowla zwierząt gospodarskich jest niezrównoważona, ponieważ wymaga dużych ilości ziemi. Mięso syntetyczne może być produkowane przy użyciu niewielkiej powierzchni lądowej i może być produkowane znacznie szybciej, aby nadążyć za rosnącym zapotrzebowaniem na żywność
- Walka ze zmianami klimatycznymi – jest bardziej przyjazna dla środowiska niż hodowla zwierząt gospodarskich, które są źródłem metanu
- Dobrostan zwierząt – to humanitarne, ponieważ żadne zwierzęta nie są zabijane dla ludzkiego pożywienia
Wszystkie te argumenty są jednak fałszywie fałszywe i nie są niczym więcej niż lichą okleiną, aby ukryć prawdę, która polega na tym, że przejście na opatentowaną żywność polega na stworzeniu kontroli populacji poprzez zależność.
Forum EAT, współzałożone przez Wellcome Trust, opracowało to, co nazywają "Planetarną Dietą Zdrowotną"3 zaprojektowaną do zastosowania w globalnej populacji. Wiąże się to z ograniczeniem spożycia mięsa i nabiału nawet o 90% i zastąpieniem go w dużej mierze żywnością wytwarzaną w laboratoriach, wraz ze zbożami i olejem.
Ich największa inicjatywa nazywa się FReSH, która ma na celu przekształcenie systemu żywnościowego poprzez współpracę z firmami biotechnologicznymi i fałszywymi firmami mięsnymi, aby zastąpić całą żywność alternatywami stworzonymi w laboratorium. Gdy giganci technologiczni będą mieli kontrolę nad mięsem, nabiałem, zbożami i olejami, będą czerpać zyski i kontrolować dostawy żywności, a prywatne firmy, które kontrolują dostawy żywności, ostatecznie będą również kontrolować kraje i całe populacje.
Biotechnologia ostatecznie wypchnie rolników i ranczerów z równania, eliminując w ten sposób wszelką nadzieję na bezpieczeństwo żywnościowe. Tak więc praca wykonywana w imię zrównoważonego rozwoju i ratowania planety polega tak naprawdę na przeniesieniu kontroli nad populacjami do prywatnych korporacji.
Te korporacje z kolei są finansowane i / lub własnością tej samej globalistycznej kabały, która próbuje "zresetować" wszystko inne w społeczeństwie. I, podobnie jak cała reszta programu Wielkiego Resetu, planowane zmiany w dostawach żywności są ze szkodą dla globalnej populacji. Spowoduje to niższy poziom zdrowia, więcej chorób przewlekłych i, ostatecznie, krótszą długość życia.
Biologia syntetyczna to śmieciowe jedzenie GMO na sterydach
Jak zauważył dr Michael Hansen, starszy pracownik naukowy w Consumer Reports, alternatywy dla mięsa i nabiału są tak naprawdę tylko śmieciowym jedzeniem i GMO na sterydach. Nic dobrego nie może wyniknąć z przejścia od prawdziwej żywności zwierzęcej do alternatyw stworzonych przez człowieka:4
Firmy nazywają te rzeczy "biologią syntetyczną" i "technologią fermentacji", ale te produkty spożywcze są tylko GMO. Używają terminów, których ludzie nie rozumieją, więc ludzie nie zdadzą sobie sprawy, że są to składniki GMO.
Są to często wysoko przetworzone produkty spożywcze, które są związane ze zwiększonym spożyciem kalorii i przyrostem masy ciała, zgodnie z badaniem5 z National Institute of Health.
I chociaż firmy te mogą być postrzegane jako start-upy technologiczne, produkty, które produkują, są zaprojektowane tak, aby pasowały do przemysłowego systemu żywnościowego, a społeczeństwo wyraźnie zmierza przeciwko temu trendowi i w kierunku bardziej agroekologicznego systemu żywnościowego.
Ponadto wprowadzają nowe, genetycznie modyfikowane białka do dostaw żywności, które będą miały nieznany potencjalny wpływ na ludzki mikrobiom i środowisko, a firmy te potwierdzają status GRAS w FDA, dobrowolny proces, który jest niezwykle problematyczny i bardzo, bardzo daleki od ochrony konsumenta. "
Hodowane mięso nie oszczędza życia zwierząt
Hodowane mięso,6 lub mięso na bazie komórek, jest wytwarzane z komórek tkanki zwierzęcej, które są następnie hodowane w większe płyty. Jednym z jego głównych punktów sprzedaży jest to, że możesz jeść wołowinę bez szkody dla zwierzęcia.
PR pomija jednak to, że kluczowym składnikiem do hodowli komórek jest płodowa surowica bydlęca (FBS), która jest wytwarzana z krwi płodów krów. FBS jest używany, ponieważ jest uniwersalną pożywką wzrostową (co oznacza, że każda komórka może w niej rosnąć, podczas gdy inne pożywki są specyficzne dla komórki) i zawiera czynniki wzrostu, które zapobiegają śmierci komórki. W 2017 roku magazyn Slate szczegółowo opisał makabryczny proces ekstrakcji FBS: 7
"Jeśli krowa przychodząca na ubój jest w ciąży, krowa jest ubijana i krwawi, a następnie płód jest usuwany z matki i wprowadzany do pomieszczenia do pobierania krwi.
Płód, który pozostaje żywy podczas następującego procesu, aby zapewnić jakość krwi, ma igłę włożoną do serca. Jego krew jest następnie odprowadzana, aż płód umrze, śmierć, która zwykle trwa około pięciu minut. Ta krew jest następnie rafinowana, a powstały ekstrakt to FBS. "
To fałszywa reklama w najlepszym wydaniu. Jedzenie mięsa hodowlanego oznacza, że nie tylko jesz zwierzę, które zostało zabite pod koniec jego życia, jesz jedzenie wykonane ze zwierzęcia, które zostało poświęcone, zanim jeszcze się urodziło. To dość dziwaczny sposób promowania dobrostanu zwierząt, jeśli mnie zapytasz.
Rzeczywistość jest taka, że potrzebują zarówno krów, jak i płodów cielęcych do produkcji wołowiny hodowlanej. Według Christiany Musk, założycielki Flourish*ink, hodowane mięso to "mięso bez uboju". 8 Jest oczywiste, że jest to kłamstwo, ponieważ mięso to polega na uboju małych cieląt.
Tylko dlatego, że nie jesz mięsa z tego cielęcia, nie oznacza, że nie umarło, abyś mógł jeść mięso. Co gorsza, mięso z tego cielęcia zostało wyrzucone, a jego życie poświęcone tylko po to, by wysączyć je z krwi, co wydaje mi się o wiele bardziej barbarzyńskie i nieludzkie niż ubój i zjedzenie dorosłej krowy.
Poza ogólnymi względami etycznymi, hodowana wołowina nie spełnia wymagań wegetariańskich,9 i można również zgłaszać zastrzeżenia religijne. Żydzi i chrześcijanie, na przykład, mają zakaz – biblijnie rzecz biorąc – spożywania krwi jakiegokolwiek zwierzęcia, a w hodowanym mięsie krew jest kluczowym składnikiem.
Beyond Meat stoi w obliczu pozwu zbiorowego za fałszywe roszczenia
Obecnie Singapur jest jedynym krajem, który zatwierdził hodowane mięso do sprzedaży komercyjnej, ale jak dotąd jest to przegrane przedsięwzięcie. Jak donosi Daily Mail, 10 FSB sprzedaje się za 1000 USD za litr, więc mięso hodowlane musiałoby sprzedawać się po 200 000 USD za funt, aby wyjść na zero.
W Stanach Zjednoczonych i innych krajach inny rodzaj alternatywy dla wołowiny, który nie kosztuje fortuny, podbił rynek, a mianowicie roślinne substytuty mięsa, takie jak Impossible Burger i Beyond Meat. Wcześniej ujawniłem ciężkie przetwarzanie i wątpliwe składniki, które wchodzą w skład tych produktów.
Beyond Meat - główne składniki, z których11 to białko grochu, olej rzepakowy i białko ryżowe - stoi obecnie w obliczu pozwu zbiorowego, który twierdzi, że firma błędnie przedstawia zawartość białka i / lub jakość oraz ogólne korzyści odżywcze dziewięciu różnych produktów. Jak donosi ClassAction.org:12
"Zgodnie z proponowanym pozwem zbiorowym, szereg twierdzeń firmy dotyczących zarówno białka, jak i korzyści odżywczych jest "fałszywych i wprowadzających w błąd".
W szczególności 46-stronicowa skarga z Illinois twierdzi, że firma produkująca roślinne substytuty mięsa "przelicza i zawyża" zawartość białka i jakość białka w swoich produktach.
Pozew twierdzi również, że Beyond Meat wprowadza konsumentów w błąd, wierząc, że jego produkty zapewniają równoważne korzyści odżywcze jak te, które zapewnia tradycyjna żywność na bazie mięsa ...
Sprawa twierdzi, że standardowe testy branżowe przeprowadzone przez sześciu powodów wykazały, że wiele produktów Beyond Meat zawierało mniej białka niż wskazano na odpowiednich etykietach produktów ... Co gorsza, pozew mówi, że dzienna wartość procentowa białka w każdym z przedmiotów jest "małym ułamkiem" tego, co twierdzi Beyond Meat ...
"Na przykład pozwany Beyond Beef Plant-Based Ground 16oz Patties, który jest oznaczony jako "20G Per Serving" i "40% DV" dla białka, w rzeczywistości zawiera 19G Per Serving przez badanie azotu i 7% DV dla białka. Stanowi to wypełnienie 5% dla zawartości białka i wypełnienie 33% dla %DV dla białka."
Uważaj na niezdrowe tłuszcze
Oprócz tego, że nie dostajesz takiej ilości białka, jaką myślisz, że otrzymujesz z Beyond Meat, znacznie większy problem ma związek z zawartymi w nim tłuszczami - olejem rzepakowym. W tych roślinnych substytutach mięsa nie ma tłuszczu zwierzęcego. Zamiast tego otrzymujesz przemysłowy olej z nasion, który jest najgorszym możliwym tłuszczem.
Duże ilości mogą powodować poważne problemy, ponieważ działają jak trucizna metaboliczna, która pozostaje w komórkach przez okres do siedmiu lat. Jestem przekonany, że nadmierne LA we współczesnej diecie jest kluczowym czynnikiem przyczyniającym się do wszystkich chorób przewlekłych.
Aby było jasne, LA jest jedynym tłuszczem, który absolutnie chcesz zminimalizować w swojej diecie. Wszystko, co przekracza 10 gramów dziennie, może powodować zły stan zdrowia. Aby dowiedzieć się więcej o szkodliwych mechanizmach LA, zobacz "Jak kwas linolowy niszczy twoje zdrowie". Moim zdaniem zastąpienie prawdziwych pokarmów zwierzęcych fałszywymi substytutami, niezależnie od tego, jak są wytwarzane, jest jednym z najgorszych pomysłów w historii ludzkości.
Mówiąc najprościej, nie ma żadnych korzyści – ani dla środowiska, żywienia ludzi czy dobrostanu zwierząt – tylko zagrożenia i fałszywe twierdzenia. Tak więc, jeśli cenisz swoje zdrowie, dobrze byłoby trzymać się z dala od substytutów żywności dla zwierząt, czy to wołowiny, drobiu, ryb czy substytutów nabiału.
Czytaj więcej na: Articles.Mercola.com
Przetlumaczono przez translator Google
zrodlo:https://www.naturalnews.com/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz