Nakłady używane do produkcji "mięsa" hodowanego przez komórki, które trudno w ogóle nazwać mięsem, są tak nieznane pod względem ich wpływu na ludzkie ciało, że naprawdę zbrodnią przeciwko ludzkości jest stopniowe przedostawanie się rzeczy do żywności.
Obecnie podrobione mięso jest dostępne tylko dla konsumentów w Singapurze. Ale są efekty, aby wprowadzić go do skrzynek mięsnych w Ameryce Północnej i gdzie indziej w niezbyt odległej przyszłości, co martwi Michaela Hansena, starszego pracownika naukowego w Consumer Reports.
W odróżnieniu od fałszywego mięsa oferowanego przez firmy takie jak Impossible Foods, mięso hodowane w laboratorium polega na wykorzystaniu bioinżynieryjnych białek do sztucznego indukowania niezróżnicowanych zwierzęcych komórek macierzystych do różnicowania w tkance mięśniowej.
"Odbywa się to w kadziach do bioreaktorów podobnych do tych używanych do produkcji piwa" - wyjaśniła Martha Rosenberg, pisząc dla Defender.
Jest to obiecujący przemysł dla bogatych tłustych kotów, takich jak Bill Gates i Sir Richard Branson, którzy mogą stać się jeszcze bardziej nieprzyzwoicie bogaci niż już są dzięki lukratywnym inwestycjom. Ale jest to koszmar dla ludzkiego zdrowia, ponieważ nikt nie wie, co mięso hodowane w laboratorium naprawdę robi z ciałem.
Hansen powiedział, że aby wyprodukować mięso hodowane w laboratorium, rekombinanty lub zmanipulowane segmenty DNA muszą zostać wprowadzone do biopsji mięsa zwierząt. A produkt końcowy nigdy nie został przetestowany pod kątem zawartości składników odżywczych, ponieważ naukowcy nigdy nie otrzymali ani jednej próbki do testowania.
"To implikuje problemy za kulisami" - powiedział Hansen. "Wątpię, aby ta technologia zadziałała."
Nie pozostanie nic, co byłoby naturalne, gdy te demony skończą manipulować całym zapasem żywności
Jedynym powodem, aby nawet zrobić takie sztuczne mięso, jest to, że jedna mniejsza grupa ludzi może się wzbogacić lub wzbogacić z pleców "bezużytecznych zjadaczy", których "elita" uważa za niezasługujących na prawdziwe mięso.
Podczas gdy reszta z nas pożera w najlepszym razie świerszcze i mączniki - a w najgorszym mięso hodowane w laboratorium - górna skorupa będzie wyśmienita na prawdziwych stekach pobranych od prawdziwych zwierząt w sposób zamierzony przez naturę.
Sposób, w jaki oficjalnie go nazywają, polega jednak na twierdzeniu, że mięso hodowane w laboratorium jest "świetne dla środowiska" i pomoże powstrzymać "globalne ocieplenie" i "zmiany klimatu".
Podobnie jak organizmy modyfikowane genetycznie (GMO), mięso hodowane w laboratorium jest również zastrzeżoną rzeczą, która jest własnością i opatentowana przez prywatne korporacje, a nie dostępna dla ogółu społeczeństwa, jak prawdziwe nasiona roślin i prawdziwe zwierzęta.
Co najmniej 70 różnych firm próbuje w tej chwili dostać się do firm mięsnych hodowanych w laboratorium. A wiele innych, jeśli zobaczą wystarczający potencjał znaku dolara, prawdopodobnie również się nagromadzą.
Naprawdę niepokojącą częścią tego wszystkiego jest łatwość, z jaką te firmy prawdopodobnie będą w stanie wprowadzić swoje produkty na rynek, widząc, jak Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) jest w pełni skompromitowaną "przechwyconą" agencją.
Są szanse, że gdy mięso hodowane w laboratorium będzie gotowe na wielki czas, FDA szybko wprowadzi je na rynek w ramach programu "Ogólnie uznane za bezpieczne" (GRAS). Tak twierdzi Tom Neltner, dyrektor ds. Polityki chemicznej w Environmental Defense Fund (EDF).
"W ramach programu", wyjaśnił Rosenberg, "firma po prostu mówi FDA, że jej produkt jest bezpieczny, w oparciu o własną dokumentację firmy i omija publiczny proces komentowania".
Neltner wolałby, aby takie produkty musiały zostać zatwierdzone za pomocą "petycji dotyczącej dodatków do żywności", która obejmuje "prawo do zakwestionowania". Ale czas pokaże, jak FDA radzi sobie z tym wschodzącym przemysłem.
"Nie dotknąłbym tego fałszywego badziewia dziesięciometrowym kijem" - napisał komentator w Defender. "Trucizna, tak jak jabs. Nie, dziękuję, przekazujemy oba."
Przetlumaczono przez translator Google
zrodlo:https://www.naturalnews.com/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz