Kolejny zakład przetwórstwa spożywczego spontanicznie się zapalił - tym razem jest to fabryka mrożonej pizzy w hrabstwie Portage w stanie Wisconsin.
Raport Amerykańskiego Czerwonego Krzyża mówi, że pospieszyli się, aby dostarczyć żywność i wodę dla ponad 70 strażaków z prawie dwóch tuzinów departamentów, które były zobowiązane do ugaszenia pożaru w poniedziałek rano.
Według Stevens Point Journal, pożar został po raz pierwszy zgłoszony około 9 rano, a kłębiący się dym rozprzestrzenił się kilka kilometrów na wschód i północny zachód. Niektóre departamenty oczyściły scenę o 16:30, ale pożar został całkowicie ugaszony dopiero o 20:45, prawie 12 godzin później.
Dystrykt Straży Pożarnej twierdzi, że pożar rozpoczął się w sprężarce do chłodzenia i wynikał z problemu, który powstał podczas konserwacji. Żaden z pracowników nie został ranny.
To nie pierwszy – i prawdopodobnie nie będzie to ostatni pożar w zakładzie przetwórstwa spożywczego. Rzeczywiście, w ciągu ostatnich kilku miesięcy było ich kilka.
Przeczytaj koniecznie: KILKA bardzo dużych zakładów przetwórstwa i dystrybucji żywności niedawno eksplodowało lub spłonęło.
Dlaczego dziesiątki zakładów przetwórczych płoną?
Ale nie tylko zakłady przetwórstwa spożywczego zapalają się, co jest niepokojące, szczególnie w czasach inflacji żywności. Drób u producentów mięsa jest niszczony w zastraszającym tempie, zwykle z powodu pożarów stodół i fabryk lub ptasiej grypy.
Na początku kwietnia 46 000 indyków musiało zostać zabitych w Barron w stanie Wisconsin z powodu epidemii ptasiej grypy.
Kolejne stado liczące 53 000 osób w hrabstwie Beadle w Południowej Dakocie musiało zostać zabite w tym samym miesiącu.
3 maja 13 800 kurczaków musiało zostać zniszczonych na farmie w Oklahomie z tego samego powodu.
72 300 kurczaków musiało zostać zabitych w hrabstwie Lancaster w Pensylwanii zaledwie tydzień później.
I jest jeszcze kilka innych przypadków.
Źródło: TheCounterSignal.com
Przetlumaczono przez translator Google
za:https://humansbefree.com/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz