Podczas gdy globaliści kontynuują dążenie do normalizacji konsumpcji owadów, w Szwecji zadebiutowały miękkie lody zwieńczone mącznikami (Tenebrio molitor).
"Przyjazny dla środowiska" produkt spożywczy zadebiutował w mieście Sodertalje, położonym na południowy zachód od stolicy Sztokholmu, podczas Tygodnia Nauki, który odbył się w dniach 1-3 lutego. Kilka firm w ramach unijnego projektu MatLust wzięło udział w trzydniowym wydarzeniu w Parku Naukowym Sodertalje. MatLust przeprowadził zarówno platformę testową, jak i program innowacji dla startupów, które zajmują się tak zwaną "zrównoważoną żywnością" w mieście, zgodnie z RAIR Foundation USA.
Firma startowa Tebrito związała się z lokalnym producentem lodów bezalkoholowych Francis i Francis, aby promować ten produkt spożywczy.
Eva Helen, jedna z organizatorek Science Week, powiedziała: "Każdy, kto chce, będzie miał okazję doświadczyć smacznego połączenia chrupiących mączników i pysznych lodów [miękkich]. Jest to sposób na zwrócenie uwagi na nowe rodzaje żywności i podkreślenie, że musimy myśleć o żywności w sposób innowacyjny. "
Sara Seing, kierownik projektu MatLust, skomentowała: "Jesteśmy w czołówce w Sodertalje i mamy unikalne stanowisko testowe dla innowacyjnych firm, w których jesteśmy otwarci na nowe innowacje i współpracę".
Tebrito, które jest pod MatLust, zagłębiło się również w produkcję farszu z owadów i mąki owadziej. Tymczasem konkurencyjny startup Larry & Friends zalicza mielone mączniki jako jeden z produktów, które obecnie rozwija.
Globalistyczne Światowe Forum Ekonomiczne (WEF) i jego partnerzy popierają konsumpcję owadów w celu "zmniejszenia śladu klimatycznego". Twierdzą, że owady, takie jak mączniki i świerszcze (Acheta domesticus), zawierają więcej białka niż zwierzęta gospodarskie i drób, co stanowi ułamek emisji zwykle wytwarzanych przez tradycyjną hodowlę zwierząt. (Powiązane: Materiał filmowy z farmy krykieta w Kanadzie podkreśla globalistyczny nacisk na zastąpienie wołowiny robakami.)
Władze UE dają zielone światło owadom jako dodatkom do żywności
Debiut lodów miękkich z mącznikami nastąpił w czasie, gdy władze UE zatwierdziły stosowanie owadów jako składników w żywności.
6 stycznia Komisja Europejska (KE) zatwierdziła częściowo odtłuszczony i sproszkowany A. domesticus jako składnik produktów spożywczych. Zatwierdzenie było odpowiedzią na wniosek z 2019 r. złożony przez wietnamską firmę produkującą białko owadzie Cricket One.
Zgodnie z zatwierdzeniem proszek do krykieta może być teraz dodawany do następujących artykułów spożywczych: pizze, produkty na bazie makaronu, orzechy i nasiona oleiste, przekąski i sosy, przetwory mięsne i zupy, chleb i bułki wieloziarniste, krakersy i paluszki chlebowe, batony zbożowe, suche premiksy do wypieków, herbatniki i przetworzone produkty ziemniaczane, dania na bazie roślin strączkowych i warzywnych, serwatka w proszku, przekąski na bazie mąki kukurydzianej, napoje podobne do piwa i wyroby czekoladowe.
Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności – odpowiedzialny za przepisy dotyczące żywności dla bloku – zatwierdził również proces produkcji proszku do krykieta. Rozpoczyna się od 24-godzinnego okresu postu dla świerszczy, po którym następuje zamrażanie, mycie i obróbka termiczna. Wtórne przetwarzanie w celu usunięcia olejów i szlifowania odbywa się po początkowych krokach.
6 stycznia KE zatwierdziła również stosowanie larw mącznika (Alphitobius diaperinus) jako składnika żywności w postaci mrożonej, pastowanej, suszonej i sproszkowanej.
Nowe przepisy dotyczące A. domesticus i A. diaperinus wejdą w życie do końca stycznia. Żywność zawierająca te produkty z owadów będzie jednak wymagać odpowiednich etykiet. Niektórzy badacze uważają, że te produkty spożywcze mogą powodować reakcje u konsumentów uczulonych na, skorupiaki i roztocza.
Dwa preparaty owadzie dołączą do zatwierdzonego przez KE wykazu pokarmów dla owadów – w tym larwy T. molitor i suszona szarańcza wędrowna (Locusta migratoria) w proszku. Ponadto osiem innych produktów z owadów jest nadal ocenianych przez komisję.
Udaj się do CricketProtein.news, aby uzyskać więcej historii na temat konsumpcji mączników i innych owadów.
Obejrzyj ten film o szkole podstawowej w Wielkiej Brytanii, która robi pizzę z owadami dla swoich uczniów.
Ten film pochodzi z kanału The Prisoner na Brighteon.com.
Więcej powiązanych artykułów:
Szkoły w holenderskiej prowincji serwujące OWADY uczniom.
JEDZ ROBAKI I BĄDŹ SZCZĘŚLIWY: Władze UE zatwierdzają świerszcze, mączniki w żywności.
Przetlumaczono przez translator Google
zrodlo:https://www.naturalnews.com/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz