niedziela, 5 lutego 2023

"Pierwszy kęs: Miękkie lody z dodatkiem mącznika debiutują w Szwecji"(video)

 Podczas gdy globaliści kontynuują dążenie do normalizacji konsumpcji owadów, w Szwecji zadebiutowały miękkie lody zwieńczone mącznikami (Tenebrio molitor).

Zdjęcie: Pierwszy kęs: Miękkie lody z dodatkiem mącznika debiutują w Szwecji

"Przyjazny dla środowiska" produkt spożywczy zadebiutował w mieście Sodertalje, położonym na południowy zachód od stolicy Sztokholmu, podczas Tygodnia Nauki, który odbył się w dniach 1-3 lutego. Kilka firm w ramach unijnego projektu MatLust wzięło udział w trzydniowym wydarzeniu w Parku Naukowym Sodertalje. MatLust przeprowadził zarówno platformę testową, jak i program innowacji dla startupów, które zajmują się tak zwaną "zrównoważoną żywnością" w mieście, zgodnie z RAIR Foundation USA.

Firma startowa Tebrito związała się z lokalnym producentem lodów bezalkoholowych Francis i Francis, aby promować ten produkt spożywczy.

Eva Helen, jedna z organizatorek Science Week, powiedziała: "Każdy, kto chce, będzie miał okazję doświadczyć smacznego połączenia chrupiących mączników i pysznych lodów [miękkich]. Jest to sposób na zwrócenie uwagi na nowe rodzaje żywności i podkreślenie, że musimy myśleć o żywności w sposób innowacyjny. "

Sara Seing, kierownik projektu MatLust, skomentowała: "Jesteśmy w czołówce w Sodertalje i mamy unikalne stanowisko testowe dla innowacyjnych firm, w których jesteśmy otwarci na nowe innowacje i współpracę".

Tebrito, które jest pod MatLust, zagłębiło się również w produkcję farszu z owadów i mąki owadziej. Tymczasem konkurencyjny startup Larry & Friends zalicza mielone mączniki jako jeden z produktów, które obecnie rozwija.

Globalistyczne Światowe Forum Ekonomiczne (WEF) i jego partnerzy popierają konsumpcję owadów w celu "zmniejszenia śladu klimatycznego". Twierdzą, że owady, takie jak mączniki i świerszcze (Acheta domesticus), zawierają więcej białka niż zwierzęta gospodarskie i drób, co stanowi ułamek emisji zwykle wytwarzanych przez tradycyjną hodowlę zwierząt. (Powiązane: Materiał filmowy z farmy krykieta w Kanadzie podkreśla globalistyczny nacisk na zastąpienie wołowiny robakami.)

Władze UE dają zielone światło owadom jako dodatkom do żywności

Debiut lodów miękkich z mącznikami nastąpił w czasie, gdy władze UE zatwierdziły stosowanie owadów jako składników w żywności.

6 stycznia Komisja Europejska (KE) zatwierdziła częściowo odtłuszczony i sproszkowany A. domesticus jako składnik produktów spożywczych. Zatwierdzenie było odpowiedzią na wniosek z 2019 r. złożony przez wietnamską firmę produkującą białko owadzie Cricket One.

Zgodnie z zatwierdzeniem proszek do krykieta może być teraz dodawany do następujących artykułów spożywczych: pizze, produkty na bazie makaronu, orzechy i nasiona oleiste, przekąski i sosy, przetwory mięsne i zupy, chleb i bułki wieloziarniste, krakersy i paluszki chlebowe, batony zbożowe, suche premiksy do wypieków, herbatniki i przetworzone produkty ziemniaczane, dania na bazie roślin strączkowych i warzywnych, serwatka w proszku, przekąski na bazie mąki kukurydzianej, napoje podobne do piwa i wyroby czekoladowe.

Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności – odpowiedzialny za przepisy dotyczące żywności dla bloku – zatwierdził również proces produkcji proszku do krykieta. Rozpoczyna się od 24-godzinnego okresu postu dla świerszczy, po którym następuje zamrażanie, mycie i obróbka termiczna. Wtórne przetwarzanie w celu usunięcia olejów i szlifowania odbywa się po początkowych krokach.

6 stycznia KE zatwierdziła również stosowanie larw mącznika (Alphitobius diaperinus) jako składnika żywności w postaci mrożonej, pastowanej, suszonej i sproszkowanej.

Nowe przepisy dotyczące A. domesticus i Adiaperinus wejdą w życie do końca stycznia. Żywność zawierająca te produkty z owadów będzie jednak wymagać odpowiednich etykiet. Niektórzy badacze uważają, że te produkty spożywcze mogą powodować reakcje u konsumentów uczulonych na, skorupiaki i roztocza.

Dwa preparaty owadzie dołączą do zatwierdzonego przez KE wykazu pokarmów dla owadów – w tym larwy T. molitor i suszona szarańcza wędrowna (Locusta migratoria) w proszku. Ponadto osiem innych produktów z owadów jest nadal ocenianych przez komisję.

Udaj się do CricketProtein.news, aby uzyskać więcej historii na temat konsumpcji mączników i innych owadów.

Obejrzyj ten film o szkole podstawowej w Wielkiej Brytanii, która robi pizzę z owadami dla swoich uczniów.

Ten film pochodzi z kanału The Prisoner na Brighteon.com.

Więcej powiązanych artykułów:

Szkoły w holenderskiej prowincji serwujące OWADY uczniom.

JEDZ ROBAKI I BĄDŹ SZCZĘŚLIWY: Władze UE zatwierdzają świerszcze, mączniki w żywności.

Hipokryci globaliści cieszą się szwedzkim stołem z wyśmienitymi potrawami, jednocześnie zachęcając zwykłych ludzi do jedzenia BUGS.

OBEY: Europejczycy wkrótce będą jeść robaki po tym, jak mączniki otrzymają zielone światło od organów regulacyjnych ds. Żywności.

EAT MORE BUGS EXCLUSIVE: Natural News publikuje przekąski krykieta o dużym powiększeniu, mąkę do krykieta i całe zdjęcia mikroskopowe krykieta z laboratorium.


Przetlumaczono przez translator Google

zrodlo:https://www.naturalnews.com/

Brak komentarzy:

"Premier państwa UE oskarża Zełenskiego o próbę przekupstwa Premier Słowacji Robert Fico powiedział, że „nigdy” nie przyjmie pieniędzy z Kijowa"

  Ukraiński przywódca Władimir Zełenski rozmawia z mediami pod koniec szczytu UE w Brukseli. © Getty Images / Thierry Monasse Słowacki pre...