AUTOR: TYLER DURDEN
Australijska firma "Vow", specjalizująca się w mięsie hodowlanym, niedawno trafiła na pierwsze strony gazet po wyprodukowaniu gigantycznego klopsika z laboratorium przy użyciu DNA dawno wymarłego mamuta włochatego.
"Chcieliśmy stworzyć coś, co byłoby zupełnie inne niż wszystko, co można dostać teraz", powiedział założyciel Vow Tim Noakesmith, dodając, że naukowcy uważają, że wyginięcie zwierzęcia zostało wywołane zmianami klimatu 10 000 lat temu (więc zmiana klimatu może wystąpić bez użycia paliw kopalnych przez ludzi?).
Klopsik został stworzony przy użyciu komórek owczych, które zostały wstawione z pojedynczym genem mamuta włochatego zwanym mioglobiną.
"Jeśli chodzi o mięso, mioglobina jest odpowiedzialna za aromat, kolor i smak" - wyjaśnił James Ryall, dyrektor naukowy Vow.
Sekwencja DNA mamuta włochatego miała kilka luk, więc naukowcy uzupełnili ją DNA słonia afrykańskiego.
"Podobnie jak w filmie Park Jurajski" - zauważył Ryall.
Reuters opisał klopsik, który pachnie mięsem krokodyla, i dodał, że nie został wyprodukowany do konsumpcji.
"Jego białko ma dosłownie 4 lat. Nie widzieliśmy tego od bardzo dawna. Oznacza to, że chcemy poddać go rygorystycznym testom, co zrobilibyśmy z każdym produktem, który wprowadzamy na rynek "- powiedział Noakesmith.
Reuters zakończył artykuł pomysłem, że mięso hodowane w laboratorium będzie prawdopodobnie bardziej zrównoważoną alternatywą dla prawdziwego mięsa.
... A gdzie widzieliśmy to wcześniej?
Plan Wielkiego Resetu WEF obejmuje całkowitą transformację globalnego przemysłu spożywczego i rolnego oraz dietę ludzi.
Jeśli chcesz uniknąć przyszłości fałszywego mięsa, znajdź tanie grunty przeznaczone dla rolnictwa i załóż farmę.
W przeciwnym razie, "Soylent Green", oto nadchodzimy...
Przetlumaczono przez translator Google
zrodlo:https://www.zerohedge.com/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz