Szwajcaria, znana jako kraina sera i czekolady, teraz piore mózgi dzieciom, aby zjadły mniej apetyczny produkt spożywczy: owady.
W raporcie z 2 maja Wall Street Journal (WSJ) opisał wydarzenie zorganizowane w gimnazjum w Zurychu, największym mieście w Szwajcarii. Uczniowie szkoły zebrali się wokół stołu zastawionego przekąskami z owadów. Następnie zgarnęli szwedzki stół składający się z przyprawionych mączników, świerszczy pokrytych papryką i krakersów, które zawierały proszek do krykieta.
"To nie smakuje jak robak. Po prostu smakuje jak to, czym jest przyprawiony" - powiedziała 13-letnia Ana Munoz, która jadła krykieta. Jej twarz później zmieniła się w obrzydzenie po zjedzeniu mącznika.
"Myśląc o owadach, to trochę obrzydliwe, ale było dobre" - powiedział 13-letni Sydney Soldini. Kupiła kilka jadalnych owadów i karmiła nimi jako żart swoim przyjaciołom, nie mówiąc im, co jest w środku.
Podczas gdy Munoz i Soldini wypróbowali owady, jedno 13-letnie dziecko na imprezie nie było tak podekscytowane. "Już jem wystarczająco dużo owadów, kiedy jadę do Kolumbii, więc nie muszę ich jeść tutaj" - powiedział.
Wydarzenie w gimnazjum zostało zorganizowane przez Timothee Olivier ze Swiss Insects, stowarzyszenia firm sprzedających owady do spożycia przez ludzi. Przez ostatnie cztery lata objeżdżał szwajcarskie szkoły, zachwalając zalety entomofagii i rozdając próbki jadalnych owadów dla uczniów.
Olivier zauważył, że dzieci w wieku szkolnym są "młode [i] bardziej otwarte na nowości", co czyni je idealnymi celami prania mózgu. Kontynuował: "W pewnym momencie, jeśli nie jutro, to później, włączą owady do swojej diety".
Szwajcaria stała się pierwszym krajem w Europie, który zezwolił na sprzedaż owadów jako żywności dla ludzi w 2017 r., Po kampanii lobbingowej startupów zajmujących się owadami jadalnymi. Unia Europejska (UE) zatwierdziła ją na całym kontynencie w 2021 r. Blok zatwierdził również użycie mąki do krykieta jako składnika żywności w styczniu tego roku.
Holenderskie dzieci w wieku szkolnym są przygotowywane do EAT ZE BUGS
Raport holenderskiego serwisu informacyjnego RTV Oost wyjaśnił odrębne przedsięwzięcie w Holandii. Kampania entomofagii rozpoczęła się w szkole podstawowej Octopus w mieście Zwolle, położonym w północno-wschodniej prowincji Overijssel.
Kampania "Tydzień Smaku" obejmowała szkolną stołówkę serwującą mączniki, łubiny i inne owady, aby uczniowie mogli spróbować. Gert Harm ten Bolscher, członek rady wykonawczej prowincji Overijssel, przyłączył się, aby ugryźć robaki. (Powiązane: Dzieci ze szkół podstawowych w Holandii PRANIE MÓZGU, aby jeść robaki.)
Rząd prowincji stworzył również 100 pakietów dydaktycznych dla jadalnych owadów we współpracy z Wageningen University & Research i udostępnił je 100 szkołom podstawowym w Overijssel – w tym szkole Octopus. Nie wiadomo, czy rodzice zgodzili się na te wątpliwe eksperymenty żywieniowe lub zostali o nich poinformowani.
Po początkowym wahaniu uczniowie ostrożnie wkładają mączniki do ust. Jednak tylko nieliczni uznali owady za apetyczne.
To obrzydzenie do owadów nie jest zaskakujące. WSJ poinformował: "Organy regulacyjne postrzegały je jako zagrożenie dla zdrowia ludzkiego. Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków klasyfikuje owady, które nie są celowym składnikiem, jako "brud".
Ale globaliści kierowani przez Światowe Forum Ekonomiczne oszukują ludzi co do rzekomych korzyści płynących z entomofagii. Mówią, że owady są bezpieczne do jedzenia i zawierają białko i inne witaminy. Co więcej, globaliści twierdzą, że hodowla owadów przeznaczonych do spożycia przez ludzi emituje tylko ułamek gazów cieplarnianych generowanych przez tradycyjną hodowlę zwierząt.
Francuski senator i rolnik Laurent Duplomb zganił Komisję Europejską za uleganie "lobby antymięsnemu" i podważanie zarówno "rolnictwa, jak i ... kultura gastronomiczna". Jego uwagi były odpowiedzią na zatwierdzenie przez UE mąki do krykieta.
Skierował również zaproszenie do tych, którzy promują konsumpcję owadów: "Zapraszam tych, którzy chcą jeść świerszcze, aby przyszli i zjedli je bezpośrednio na moich łąkach. Będą naturalne, całe, niemielone i nieprzetworzone".
Zobacz, jak Owen Shroyer i Evelyn Rae omawiają posiłek krykieta przyjęty przez 1 australijskich szkół poniżej.
Ten film pochodzi z kanału InfoWars na Brighteon.com.
Więcej powiązanych artykułów:
Szkoły w holenderskiej prowincji serwujące OWADY uczniom.
Brytyjski rząd finansuje eksperymenty polegające na karmieniu afrykańskich dzieci OWADAMI.
Przetlumaczono przez translator Google
zrodlo:https://www.naturalnews.com/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz