WEF zadzwonił, kończąc spotkanie globalnych elit w Davos w Szwajcarii w 2022 roku.
Na Twitterze opublikowano podsumowanie wideo, w którym WEF promował alternatywy dla systemu żywnościowego, który według niego jest odpowiedzialny za dwie trzecie globalnej emisji dwutlenku węgla.
Lista startowa opublikowana przez organizację triumfuje glony jako "idealny zamiennik mięsa", ponieważ ma "profil ujemny pod względem emisji dwutlenku węgla" i jest bogata w "niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe oraz wysoką zawartość witamin i przeciwutleniaczy".
Przewodnik podkreśla również, że kaktusy zawierają "duże ilości witamin C i E, karotenoidów, błonnika i aminokwasów", zauważając, że są już powszechnie spożywane w Meksyku.
"Ten kryzys żywnościowy jest prawdziwy i musimy znaleźć rozwiązania" Dyrektor generalny Światowej Organizacji Handlu Ngozi Okonjo-Iweala powiedział.
W grudniu 2020 r. Światowe Forum Ekonomiczne opublikowało dwa artykuły na swojej stronie internetowej, w których zbadano, w jaki sposób można uwarunkować ludzi, aby przyzwyczaić się do jedzenia chwastów, robaków i wody pitnej w celu zmniejszenia emisji CO2.
Na początku tego roku profesor Uniwersytetu Vanderbilt Amanda Little argumentowała , że wszyscy na świecie muszą zacząć jeść owady, a zatwierdzenie ich przez UE nadaje formę "godności" ich konsumpcji.
W lutym należący do miliardera serwis informacyjny Bloomberg powiedział, że Amerykanie powinni poradzić sobie z gwałtownie rosnącą inflacją, jedząc soczewicę zamiast mięsa.
Grupa ekonomistów zajmujących się ochroną środowiska w Niemczech zażądała również nałożenia ogromnych podatków na produkty mięsne w celu walki ze zmianami klimatycznymi, a wołowina ma być o 56 procent droższa.
"Nie ma zapisu, co dokładnie zostało podane 2 500 zaproszonym delegatom jedzącym posiłki na elitarnym spotkaniu w Davos i czy uczestnicy przestrzegali własnych instrukcji żywieniowych WEF", pisze Simon Kent.
Jeśli szczyt klimatyczny Cop26 w Szkocji w zeszłym roku był jakąkolwiek wskazówką, glony i kaktusy nie były w menu.
Uczestnicy cieszyli się potrawami pełnymi składników pochodzenia zwierzęcego, które były co najmniej dwukrotnie większe niż ślad węglowy przeciętnego posiłku w Wielkiej Brytanii.
VIDEO
Przetlumaczono przez translator Google
zrodlo:https://www.zerohedge.com/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz