wtorek, 4 kwietnia 2023

"OSTRZEŻENIE O TOKSYCZNYM MIĘSIE: Mięso skażone E. coli powoduje setki tysięcy przypadków infekcji dróg moczowych w USA"

  Ponad 3 funtów wołowiny zostało wycofanych w Ameryce z powodu prawdopodobnego zanieczyszczenia E. coli. Prawdopodobnie zainfekowana mielona wołowina, według Służby Bezpieczeństwa Żywności i Inspekcji Departamentu Rolnictwa USA (FSIS), została zapakowana niedawno (połowa lutego 000 r.) w pudełka z tektury falistej o różnej wadze wołowiny Elkhorn Valley Pride Angus (2023 BEEF CHUCK 61226PC BNLS).

Zdjęcie: TOXIC MEAT ALERT: Mięso skażone E. coli powoduje setki tysięcy przypadków infekcji dróg moczowych w USA

 Placówka Harper w Kansas wydała wniosek o wycofanie po tym, jak inspekcja FSIS wykazała, że szczep STEC 2 E. coli uzyskał wynik pozytywny, ale było już za późno, aby zatrzymać przesyłki, które wyszły do sprzedawców detalicznych, hurtowników i placówek federalnych, w tym instytucji, hoteli i restauracji w wielu stanach, w tym w Connecticut, Illinois, Indianie, Maryland, Massachusetts, Michigan, New Jersey, Nowym Jorku i Pensylwanii.

Konsumenci powinni pozbyć się tych produktów lub zwrócić je do miejsca, w którym zostały zakupione.

STEC 0103 E. coli może powodować ciężką chorobę, a objawy zakażenia obejmują wymioty i krwawą biegunkę

Konwencjonalne mięso w Ameryce jest przerażające, a ten ostatni incydent jest tylko kolejnym okropnym przykładem. Konsumenci powinni trzymać się ekologicznej wołowiny karmionej trawą, gdy tylko jest to możliwe, i upewnić się, że jest gotowana przez cały czas, w minimalnej temperaturze 160 ° Fahrenheita. Większość ludzi, którzy jedzą zakażone mięso, wraca do zdrowia po około tygodniu, ale u niektórych rozwija się zespół hemolityczno-mocznicowy (HUS), rodzaj niewydolności nerek, która może być śmiertelna. Jest to bardziej powszechne wśród dzieci poniżej piątego roku życia i osób starszych z osłabionym układem odpornościowym (pomyśl o ludziach, którym wstrzyknięto skrzep również tutaj).

Masz niewytłumaczalne siniaki i zmniejszoną ilość wydalanego moczu? Czy twój siusiu pali się? Czy odczuwasz ucisk lub ból w dolnej części brzucha lub okolicy miednicy, mętny lub zabarwiony krwią mocz lub mocz o silnym zapachu? Czy ostatnio jadłeś konwencjonalne mięso?

Nie byłoby to rzadkością, ponieważ ponad pół miliona Amerykanów cierpiało już na infekcje dróg moczowych (ZUM) w tym roku i zdarza się to co roku. Konwencjonalny przemysł mięsny próbuje zdmuchnąć to jako powód do zmartwień, ponieważ jest to tak powszechne, ale to powód, aby martwić się jeszcze bardziej. Od gospodarstwa do infekcji, konwencjonalne mięso pozostawia wiele do życzenia.

Nie odrzucaj infekcji pęcherza jako drobnej irytacji, tak jak konwencjonalny przemysł mięsny i FDA chciałyby, abyś to zrobił

Infekcje E. coli we krwi zabijają 40 000 osób rocznie w samych Stanach Zjednoczonych. W rzeczywistości oporne na antybiotyki E. coli rosną, a im więcej ci producenci mięsa wstrzykują swoim krowom, kurom, świniom i indykom antybiotyki, tym bardziej ludzie, którzy je jedzą, stają się podatni na infekcje i odporni na antybiotyki, które pomagają im pokonać infekcję. To sytuacja przegrana-przegrana, a ludzie i zwierzęta przegrywają w tym konwencjonalnym świecie jedzenia mięsa.

Eksperci ostrzegają również, że E. coli jest często oporna na niektóre antybiotyki, z powodu masowego nadużywania u zwierząt gospodarskich i w szpitalach, a liczba osób umierających z powodu ZUM i infekcji krwi rośnie. Rolnictwo przemysłowe wymknęło się spod kontroli, a FDA i USDA są zbyt zajęte próbami stłumienia naturalnych suplementów i medycyny organicznej, aby zwrócić uwagę i pomóc.

Te zwierzęta na farmach przemysłowych są uwięzione w klatkach i szpilkach, upakowane zbyt blisko siebie, stoją i tarzają się we własnych odchodach i moczu przez cały dzień, jedzą zainfekowaną żywność, jedzą paszę GMO i wstrzykuje się antybiotyki, które już nie działają. Cała ta hodowla w stylu korporacyjnym, warunki życia i ubój pozwalają bakteriom szybko mutować i rozwijać nowe cechy, które powodują gorsze choroby i jeszcze większą oporność na antybiotyki.

Dostosuj częstotliwość wiadomości o żywności do FoodSupply.news i otrzymuj aktualizacje o bardziej toksycznej żywności i niedoborach żywności w sklepach w pobliżu.


Przetlumaczono przez translator Google

zrodlo:https://www.naturalnews.com/

Brak komentarzy:

"Ujawniono plany poborowe Niemiec – media Oczekuje się, że minister obrony narodowej oficjalnie przedstawi reformy projektu systemu na początku czerwca"

  Niemieckie Ministerstwo Obrony przygotowało kilka propozycji reformy poboru do wojska, aby zaradzić chronicznym niedoborom personelu w sił...