Strażnik zdrowia Mike Adams ostrzegł, że nawet żywność ekologiczna nie jest całkowicie bezpieczna od glifosatu herbicydowego, który powoduje różne problemy zdrowotne.
Podczas odcinka "Health Ranger Report" Adams ujawnił, że znalazł szokujące poziomy glifosatu w partii organicznej czarnej fasoli, którą testował. Jego analityk poinformował go, że wspomniana partia miała stężenie glifosatu ponad 650 części na miliard.
Założyciel Natural News i Brighteon.com powiedział, że jest to zdecydowanie powód do niepokoju, ponieważ organiczne ziarna, rośliny strączkowe lub warzywa nie zawierają stężeń glifosatu na tym poziomie. Ponadto żywność ekologiczna nie powinna mieć pozytywnego wyniku testu na glifosat, ponieważ herbicyd nie może być stosowany w uprawach ekologicznych. Badanie pokazujące, że glifosat jest powszechny w żywności ekologicznej, nie tylko modyfikowanej genetycznie, niestety potwierdziło jego odkrycie. (Powiązane: Badanie: Glifosat jest obecny zarówno w żywności ekologicznej, jak i genetycznie modyfikowanej.)
Adams postulował dwie teorie na temat tego, w jaki sposób czarna fasola została zanieczyszczona glifosatem. Po pierwsze, uprawy mogły wchłonąć herbicyd z deszczu, zmywając substancję chemiczną od rolnika znajdującego się w górze rzeki, który ją opryskiwał. Po drugie, dostawca, który nie pochodzi z USA, mógł rozpylić herbicyd bezpośrednio na ziarna jako środek osuszający, aby przyspieszyć czas suszenia i zbioru - co uznał za bardziej wykonalne.
"Ten poziom glifosatu nie może pochodzić tylko z rozpylania sąsiednich upraw i po prostu dryftu wiatru glifosatu do czarnej fasoli. Tak więc albo spryskali czarną fasolę bezpośrednio, co byłoby naruszeniem standardów ekologicznych USDA [Departamentu Rolnictwa USA] - co oznacza, że ktoś popełnia oszustwo fasoli - lub używają wody do nawadniania "- powiedział Adams.
Adams: Certyfikacja organiczna USDA nie testuje glifosatu i innych czynników rakotwórczych
Gospodarz "Health Ranger Report" zwrócił również uwagę, że Narodowy Program Ekologiczny USDA nie testuje produktów rolnych pod kątem glifosatu, ołowiu, aflatoksyny, dioksyn i fosforanów organicznych. Wyjaśnił jednak, że program nie jest pozbawiony zalet.
"Nie mówię, że program jest bezwartościowy" - zauważył Adams. Dodał, że chociaż program zmusza firmy do ujawniania, gdzie pozyskały surowce, nasiona i nawozy do swoich produktów - nie testuje produktów końcowych sprzedawanych na półkach spożywczych.
W związku z tym Health Ranger podkreślił konieczność upewnienia się, że ludzie otrzymują żywność z zaufanych źródeł. Źródła te powinny przeprowadzać testy "uczciwości do dobroci", a nie tylko uzyskiwać certyfikaty od swoich dostawców.
"Rozumiem, że być może dla wszystkich żywność nie jest obecnie priorytetem nr 1 - ponieważ banki upadają, dolar traci na wartości, jesteśmy na skraju III wojny światowej i dzieje się wiele wielkich rzeczy. Ale jedzenie to coś, co jesz każdego dnia. Okazuje się, że jedzenie to pole minowe, coś w rodzaju pola bitwy. Nigdy nie wiesz, czy wejdziesz na kopalnię, a jeśli nie przeprowadzisz testów zapasów żywności - po prostu nie wiesz, co dostaniesz "- powiedział Adams.
"Kiedy wychodzisz jeść [i] robić zakupy w sklepie spożywczym i kupować produkty detaliczne - nawet gotowość lub przechowywanie, przetrwanie żywności; Nawet jeśli jest organiczna, ale zwłaszcza jeśli nie jest organiczna - nie ma sposobu, aby wiedzieć, kiedy uderzasz w minę o wysokiej zawartości glifosatu, wysokiego ołowiu lub co masz. I dlatego tak ważne jest, nr 1, aby upewnić się, że kupujesz ze źródeł, którym ufasz. "
Obejrzyj ostatni odcinek "Health Ranger Report", w którym Mike Adams zajmuje się zanieczyszczoną glifosatem czarną fasolą poniżej.
Ten film pochodzi z kanału Health Ranger Report na Brighteon.com.
Więcej powiązanych artykułów:
Badania pokazują, że 95% obiadów szkolnych zawiera glifosat, inne zanieczyszczenia.
80 PROCENT próbek moczu w USA zawiera glifosat: badanie CDC.
Przetlumaczono przez translator Google
zrodlo:https://www.naturalnews.com/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz